Wat is Beton Cire?

Beton Ciré is van oorsprong een uit Frankrijk afkomstige betonstuc. De letterlijke vertaling van beton cire is gewreven beton. Na droging en afwerking wordt de cementmortel tot een steenachtig stuc: het beton cire. Door de waterdichtheid en vele kleuren is het een ideaal product voor de natte ruimtes uw huis ! Ook op de vloer !

Beton Cire is een betonlook die waterdicht en slijtvast is. Ook wel betonstuc of betonlook genoemd! Toepassing is mogelijk op alle materialen en dat maakt het zo bijzonder!

Enkele voorbeelden van toepassingen zijn: Aanrechtbladen, badkamerwanden en vloeren, (tuin)meubilair, tafels en werkbladen. zie de bovenstaande foto's voor wat voorbeelden. Kijk ook op de pagina van mijn foto's en projecten.

Een geweldig product voor renovatie, aan te brengen in een zeer dunne laag (2-3 mm), zodat de bestaande situatie gebruikt kan worden en geen grote hoogteverschillen ontstaan. De verschillende effecten en nuances zijn aan te brengen met een speciale spaan, die door meer of mindere bewerkingen het gewenste effect in de structuur zal geven. Daarmee is elk resultaat uniek en origineel. De laag die gecreeerd is, kan worden geschuurd met de hand, of met een excentrische schuurmachine om daarmee het uiteindelijke resultaat te verkrijgen.

Het product is water- en oliebestendig dankzij speciale coating, die aan het eind wordt aangebracht.

Hieronder in het kort de werkwijze:

stap 1: de ondergrond moet vlak en stabiel (bij voorkeur geen gips) zijn en altijd met een voorstrijk behandeld worden

stap 2: naden, hoeken en scheuren worden afgeplakt met gaasband en of kimband

stap 3: als eerste worden de randen en de afgeplakte delen met gaasband behandeld met een laagje beton-ciré

stap 4: na ca. 30 minuten drogen wordt de 1e laag aangebracht en na weer ca. 30 minuten drogen de tweede eindlaag. De tweede laag is bepalend voor de uiteindelijke uitstraling, die bereikt wordt door de manier van aanbrengen met de spaan.

stap 5: het geheel moet minimaal 24 uur drogen. Dit is afhankelijk van de temperatuur en de luchtvochtigheid.

stap 6: na drogen wordt de wand geschuurd en behandeld met een kleurbeschermer. Dit moet weer minimaal 6 uur drogen.

stap 7: vervolgens wordt de eerste laklaag aangebracht. Dit is een PU sealer

stap 8: de tweede en laatste laklaag moet binnen 8-24 uur aangebracht worden. Na 24 uur mag ook, maar dan moet er weer extra geschuurd worden. Een tweede laag is niet echt nodig op wanden die niet of nauwelijks vervuilen, zoals huiskamerwanden.

stap 9: de beton-ciré moet nu 5 dagen drogen om volledig uit te harden en maximaal te mogen worden belast.

Zoals u leest vergt Beton-ciré nogal wat voorbereiding en tijd, maar het is allemaal zeer de moeite waard als u het eindresultaat ziet.

Onderhoud.

Beton-ciré is erg onderhoudsvriendelijk. Een vochtige doek is meestal voldoende om de wanden, vloeren en bladen schoon te maken. Indien nodig kan en mag u normale schoonmaakmiddelen gebruiken, zolang het geen agressieve middelen zijn (o.a. chloor).

Meer info?

Wilt u meer informatie dan kunt u mij altijd bellen 0631755833 of mailen naar albertklein@ziggo.nl

U kunt ook meer informatie vinden op:

www.beton-cire.nl

www.beton-cire-nederland.nl